ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Na suđenje drugu došli naoružani


Hapšenje posle potere u centru Podgorice. Podmladak takozvane barske grupe bio "podrška" maloletniku M. J.

PODGORICA - Osam mladića, bliskih jednoj od kriminalnih grupa iz Bara, uhapšeno je u ponedeljak posle filmske jurnjave u centru Podgorice. Pretresom su kod njih pronađena dva pištolja, a u vreme zaključenja ovog izdanja "Novosti", sprovedena je kriminalistička obrada u Centru bezbednosti u Podgorici. Uprava policije u ponedeljak se nije oglašavala o ovom događaju koji je izazvao uznemirenje građana.
Sve je počelo kada su mladi Barani došli na suđenje svom maloletnom drugu M. J., koji je u Višem sudu u Podgorici trebalo da odgovara zbog ubistva u pokušaju. Dok su čekali na ulazak u sudnicu, sedeli su u jednoj kafani, gde ih je "ošacovalo" obezbeđenje zgrade suda. Policijaci su uočili da neki od Barana imaju oružje. Kada su pokušali da ih legitimišu, nastao je metež. Mladići iz Bara dali su se u beg, ali ni policija nije sedela skrštenih ruku. Nastala je jurnjava i potera kakva se nije dogodila u centru Podgorice, pa su Barani ubrzo "zarobljeni"... Posle saslušanja u policiji uhapšeni Barani biće predati nadležnom državnom tužiocu.
M. J. se sumnjiči da je tačno pre godinu dana pokušao da u Baru, između zgrada policije i ANB i dečjeg vrtića, ubije sugrađanina Petra Popovića. Uhapšen je samo minut posle toga, kada su iz zgrade policije istrčali inspektori koji su bili na sastanku u zgradi, povodom istrage o ubistvu Željka Bokana. Tim povodom u zgradi policije bio je i dežurni zamenik višeg državnog tužioca, pa je uviđaj počeo odmah.


ŽRTVA
Petar Popović, koji je bio teško ranjen, prebačen je u Opštu bolnicu u Baru gde je operisan, a zbog težine povreda, na dalje lečenje je upućen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Motiv je, po običaju, ostao nerazjašnjen.

(novosti.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar